Vizsgálat és Tanúsítás Robbanásveszélyes környezetben

A robbanásveszélyes környezethez kialakított készülékeket, rendszereket meghatározott vizsgálatoknak kell alávetni, amely során ellenőrizhető a megfelelő kialakítás, illetve működés. A vizsgálatok eredményét megfelelően bizonylatolni kell. Ezek a bizonylatok az ún. tanúsítási dokumentumok, amelyek kiadása feltételekhez (akkreditáció, szakértői jogosítvány, stb.) kötött.

ATEX

A tűz- és robbanásvédelem szakterületén szerzett évtizedes tapasztalat alapján, az EX-ON Mérnökiroda Kft. 2018 óta működteti Robbanásbiztos Berendezéseket és Védelmi Rendszereket Tanúsító Szervezetét, mely az Európai Unióban az Európai Bizottság által NB2786 számon bejelentett akkreditált tanúsító szervezet (Notified Body) a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben történő alkalmazásra szánt berendezések és védelmi rendszerek tanúsítására vonatkozóan, a 35/2016. (IX. 27.) NGM rendelet, illetve a 2014/34/EU irányelv alapján.

TMT

Az EX-ON Mérnökiroda Kft. 2010 óta működteti Tűzvédelmi Megfelelőséget Vizsgáló és Tanúsító Szervezetét, mely tűz- vagy robbanásveszélyes készülékek, gépek, berendezések, valamint technológiák tűzvédelmi megfelelőség tanúsítási tevékenységét végzi a 492/2017. (XII.29.) Korm. rendelet szerint megszerzett, a Belügyminisztérium által kiadott 3500062173-3/2018 számú kijelölés alapján, robbanásvédelmi, tűzvédelmi szakértő munkatársai közreműködésével.